About

41R0dnton915Wf8hIvdF8QNumele meu este Bostiog Vasile, am 24 de ani şi în prezent slujesc în Biserica Apostolică din Urziceni. În 2010 am absolvit Facultatea de Teologie Penticostală din Bucureşti, iar în prezent îmi continui studiile teologice la Masterul de Teologie Baptistă din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Sunt o persoană care, pe fondul unei seriozităţi extreme, manifestă un umor în limitele pocăinţei.

Dacă este să vorbim de înclinaţiile pe care le am, prima dintre acestea este studierea Bibliei şi a teologiei pentru a fi apt de slujirea pe care Dumnezeu mi-a încredinţat-o. Celelalte…

bostiog_v@yahoo.com 

Anunțuri

18 răspunsuri

 1. Frati Boştiog, da’ ce-nsamnă „reflexii”? Sau eşti sub influenţa termenului german „Reflexion”?, care înseamnă în româneşte „reflecţie”? 🙂
  Sper că n-ai uitat de Efeseni şi că reflexionezi des la tema aleasă.

  • Frate Emanuel, Dicţionarul arată că termenul reflexie înseamnă reflectare, cugetare, părere. Si când mă uit la semnificaţia termenului „reflecţie”, termen îndrăgit de dvs., pe lângă cugetare, meditare, apare şi „reflexie”. Dacă dicţionarul m-a călăuzit prost, atunci vaisamar (di capu’meu). Până-n Octombrie, o să „reflexionez” la toate cele 6 capitole, adică o să mă chinui să le traduc şi să le întocmesc structura cât de bine pot, pentru că ştiu că „la iuţeală”, o să vină „judecata” coordonatorului.

  • buna sunt camelia gabriela fica lui sofia bostiog din arad

 2. Da’ ce dictionar minunat folosesti de are aceste nemaiauzite si nemaintalnite sensuri?

  • dexonline.ro. REFLÉCŢIE, reflecţii, s.f. 1. Meditare, cugetare, gândire, reflexie (2). 2. Reflexie (1). [Var.: reflecţiúne s.f. ] – Din fr. réflexion, lat. reflexio, -onis, germ. Reflexion (după reflecta). De aici se vede că reflecţie/reflexie sunt sinonime. Da’ oricum dvs. aveţi dreptate, aşa că eu mă supun.

 3. Da, accept ca exista si sinonimul „reflexie” pentru „reflectie”, dar el e mai putin utilizat, fiindca a intrat, din cate imi dau seama, sub influenta limbii germane, fiindca engleza si franceza au „reflection” (in franceza cu accent pe e).
  Deci iata cum indelungatele conversatii in germana iti joaca feste… 🙂

  P.S. „Refletii” din ce limba vine? Daca il gasesti si pe asta in DEX, ai un milion de la mine… 🙂

 4. Ironia şi filologia se împacă bine. Mă încântă explicaţiile ironice „adevărate”.

 5. Şi am uitat să întreb: de ce nu eşti „Vasile Boştiog”, ci „Boştiog Vasile”, ca în şcoala primară şi gimnaziu? Măcar pe blog poţi fi „Vasile Boştiog”. Sună şi mai bine (cf. Albert Einstein, prin comparaţie cu Einstein Albert), nu? 🙂

  • Frate Emanuel, când luaţi o pauză după 2-6 ore de studiu intens, n-are rost să vă mai irosiţi vremea cu topica numelor. Mă tem că la terminarea licenţei, n-o să fie bine că am scris Boştiog Vasile şi nu Vasile Boştiog. Oricum, sunt doi oameni diferiţi, unul cu B în faţă şi altul cu V. Se confruntă să vadă care-i primul. It’s amazing. Era să uit: nu e mai bine formula „amarsvai” decât „vaişamar” ? Sună mai bine.

 6. Iaca am luat pauză mai devreme. Ce să zic, şi eu la doctorat sunt C.E., dar pe blog e altceva (deşi, în paranteză fie spus, blogurile multor colegi de-ai tăi seamănă cu nişte licenţe. Sau, mă rog, referate…)
  Nu înţeleg de ce sunt diferiţi cei doi (cu B, respectiv V). Oricum, totul e să nu ajungem ca în zicala tatălui lui Ion Creangă: „Cutare s-a dus la Paris B şi a venit V” :)))

 7. „Reflexiile” dvs. nu mă supără niciodată, mai ales că au în ele ironia – prietena mea.

  • Atunci înseamnă că rămânem de aceeaşi parte a baricadei şi că n-ai să abandonezi lupta cea dreaptă cu licenţa. 🙂

   • Aşa este, frate Emanuel, nici nu m-am gândit la renunţare. Tre’să mă ancorez serios în continuare – Dl. să mă ajute.

 8. Salut,
  Am cautat adresa ta de e-mail pentru ca vreau sa te invit sa participi la un proiect legat de carte numit “anul 2009 exprimat in carti”, proiect ce se desfasoara pana la sfarsitul lunii ianuarie. Pentru ca nu am gasit-o iti las aici un comentariu pe care il poti sterge ulterior.
  Tot ce trebuie sa faci este sa ne spui care sunt cele 5 carti care te-au marcat sau impresionat placut in 2009 si sa le recomanzi in cateva cuvinte si altora.
  Mai multe detalii despre proiect gasesti aici http://www.blog.gramma.ro/?p=106.
  Multumesc si astept cu interes raspunsul tau.

 9. buna. am si eu o curiozitate,te cheama ca pe tatal meu. de unde esti?noi suntem din suceava.se pare ca familia bostiog e destul de numeroasa.

 10. Buna,
  Din Suceava sunt si eu, dar decamdata nu mai stau acolo.
  Tu de unde eşti, din orasul Suceava sau de…?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: