Numărul căsătoriilor şi a naşterilor în România, din ce în ce mai alarmant

Un articol din ziarul Adevărul redă situaţia tristă demografică în care ne aflăm. Şi rata căsătoriilor au scăzut substanţial. „Anul trecut, au fost înregistrate doar 105.000 căsătorii, în timp ce, în 2007, 189.200 de cupluri au spus „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă. Practic, între 2007 şi 2011 s-a înregistrat o scădere de 45%.” Oare care este motivul? S-au săturat oamenii să meargă pe la primărie, mai ales că mulţi dintre ei sunt siguri că peste o perioadă vor veni din nou pentru divorţ? Le place mai mult concubinajul sau celibatul, de renunţă la căsătorie? … Greu de răspuns.

Mai mult decât atât, numărul nou-născuţilor este foarte scăzut faţă de  anii anteriori. Pentru prima oară în istoria ţării, s-au înregistrat sub 200.000 de nou-născuţi vii. Un termen de comparaţie contrastant poate fi anul 1990, atunci când s-au născut 314.000 copii. Potrivit estimărilor menţionate anterior, în 2011 s-au născut 195.000 de copii.” (http://www.adevarul.ro/actualitate/social/)

În ciuda celor descrise mai sus, denominaţiunea creştină cu rata cea mai ridicată a natalităţii este penticostalismul. Statistica de mai jos redă această realitate mult mai concret:

Alţi sociologi susţin că dacă se menţine acelaşi trend descendent al ratei natalităţii în Romania, în viitor vom avea parte (estimativ) de următorul raport:

Cine vor fi salvatorii sau păstrătorii echilibrului demografic? Dumnezeu ştie, dar şi noi ar trebui.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: