România privită de sus

De ziua naţională a României avem ocazia să ne cunoaştem identitatea mult mai profund decât în celelalte zile. Atunci când ne privim în raport cu ceilalţi români, s-ar putea să ne simţim mândri că i-am depăşit pe unii cu multele noastre realizări, sau destul de prost când ne uităm la cei care sunt mai puternici decât noi.

Dar oare ce simţim când ne punem în situaţia să privim România de sus? Este clar că majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene ne privesc de sus şi asta uneori pe bună dreptate. Muncitorii care merg în străinătate la muncă sunt ironizaţi, ţiganii din Franţa nu sunt trimişi în statul lor (pe care nu îl au), ci în România, mass-media multor di Europa ridiculizează chiar şi oameni de valoare ai României, staruri româneşti ale muzici, când calcă pe pământ străin, sunt pe de-o parte apreciaţi de talentul lor muzical, iar pe de altă parte blamaţi că provin din România şi povestea poate continua la nesfărşit.  Cam asta e imaginea pe care o au mulţi dintre cei din jurul nostru despre noi, românii. Paradoxul nu este că doar cei din afara ţării noastre sunt nemulţimiţi de noi, dar noi înşine ne arătăm prea des nemulţumiţi de statul nostru. Prea des românul de rând e nemulţimit de preşedinte, situaţia lui socială, corupţie, etc.

Identitatea României mai trebuie privită încă o dată de sus, adică din perspectiva lui Dumnezeu, şi atunci vedem într-o altă dimensiune cam pe unde ne aflăm. Dacă nemulţumirea pentru viaţa de pe pământ în România  ne-am exprimat-o mai sus, oare pentru ce spirituală ce-am putea spune?

Când afirmăm „LA MULŢI ANI ROMÂNIA”, dorim ca România să-şi pună destinul în mâinile lui Dumnezeu care-i va da un viitor de care ne vom bucura.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: