Credinţa este necesară mai ales când viaţa e în pericol

trei-tineri-1

Credinţa care susţine viaţa şi o face ciudată câteodată, s-a găsit în viaţa unora, precum cei trei prieteni ai lui Daniel din Dan. 3. Capitolul e plin de învăţături, dar despre credinţă se pot face următoarele observaţii:

** Credinţa este calificată deseori ca o încăpăţânare. Ceea ce un imperiu intreg face, fără un gram de împotrivire, este ignorat de câţiva evrei pentru a evita insulta care i-o poate aduce lui Yahweh. Este adevărat că susţinerea monoteismului până la sânge este o dovadă vie a credinţei. În cazul celor trei, credinţa a fost  fundamentul sub pretextul căruia decretul împăratului Nebucadneţar a fost ignorat. Când cei trei au refuzat să-şi plece faţa la pământ înaintea statuii imense, acest gest a fost calificat de către cei din jur, şi mai târziu de către împărat ca fiind încăpăţânare şi impertinenţă. Credinţa te face încăpăţânat să-ţi ţii valorile spirituale până la capăt.

** Credinţa este temelia pe care stau neclintite poruncile lui Dumnezeu oricând, chiar cu riscul vieţii. A avea credinţă în vreme de criză, în concepţia celor trei din Daniel 3,  este mult mai important decât a-ţi păstra viaţa. Poţi numi tragedie când îţi pierzi credinţa, nu viaţa. Viaţa adevărată nu se poate pierde pentru că e susţinută de Dumnezeul Atotputernic. Credinţa este cea care te ajută să renunţi la viaţă, ca să nu pierzi valoarea de a fi copil al lui Dumnezeu.

** Credinţa dovedeşte atotputernicia lui Dumnezeu. (Daniel 3:17): Iatã, Dumnezeul nostru, cãruia îi slujim, poate sã ne scoatã din cuptorul aprins, şi ne va scoate din mîna ta, împãrate. Această afirmaţie a celor trei este un răspuns promp la întrebarea plină de blasfemie a lui Nebucadneţar, şi anume: şi care este dumnezeul acela, care vã va scoate din mîna mea? (Dan. 3:15). Miracolul din viaţa celor trei a stârnit curiozitatea întregului imnperiu, dovedind puterea nelimitată a lui Yahweh, singurul Dumnezeu autentic, cel al evreilor. Competiţia dintre statutul divin al lui Nebucadneţar şi orice alt dumnezeu intră în pericol. Credinţa unor oameni dovedeşte că puterea lui Yahweh este cu mult superioară orcărei puteri omeneşti.

Daniel 3:17 Iatã, Dumnezeul nostru, cãruia îi slujim, poate sã ne scoatã din cuptorul aprins, ºi ne va scoate din mîna ta, împãrate.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: