Din ce în ce mai puţini oameni care…

Există domenii în lume unde se vede un regres considerabil, motivul fiind lipsa de interes pentru domeniul respectiv. Sunt, de asemenea, domenii ale vieţii unde este vizibil progresul, de exemplu în ştiinţă, tehnologie, etc,.

Regresul este accentuat şi vizibil mai ales în lucrurile bune. Când e cazul să faci BINE, parcă e şi cazul să te retragi – aşa se arată a fi la modul general lumea de azi. Domeniul religiosului este unul care suferă serioase scăderi numerice; indiferent de denominaţie, delăsarea şi indiferenţa e prezentă şi are activitate. Sistemul laic trăit permanent de omul modern alungă conceptul de Dumnezeu din viaţa lui permiţându-i astfel nici să nu-I mai simtă nevoia. Citesc despre multe biserici creştine din Europa că intră în nefiinţă, clădirile sunt vândute şi oamenii, de asemenea, sunt vânduţi păcatului.

Găseşti din ce în ce mai puţni oameni care îşi păstrează integritatea şi care acceptă Biblia ca pe o normă a vieţii, pentru că tot mai mulţi îşi găsesc plăcerea în sistemul modern de trăire, sistem care L-a exclus pe Dumnezeu.  Sunt tot mai puţini slujitori autentici, scad oamenii serioşi din biserici, predicatori care să condamne direct păcatul… Este clar că dacă în ce priveşte BINELE oamenii scad, aceştia nu mor, ci pleacă în cealaltă tabără, cea a răului şi aceasta este diversă şi plină de oameni respectabili.

Cineva îşi exprima în scris nemulţumirea că tot mai puţini tineri studiază filosofia, iar altcineva i-a redat motivul: această opţiune nu-ţi asigură un viitor profitabil. Aceeaşi ideologie o aplică omul azi în domeniul religiei şi a lui Dumnezeu. Aceasta este: nu merită „să faci” pentru că n-ai nimic de pe urma acestora. Această percepţie greşită, lipsită de maturitate din punct de vedere creştin, slăbeşte omul pentru a face bine, determinându-l să facă ce este favorabil pe moment, chiar dacă este nedrept . Vorbele Bibliei sunt adevărate întotdeauna: „Psalm 14:1 Nebunul zice în inima lui: ,,Nu este Dumnezeu!„ S’au stricat oamenii, fac fapte urîte; nu este niciunul care sã facã binele”.

Dintre cei puţini care fac binele preiau cuvintele lui David:”Vino în ajutor, Doamne, cãci se duc oamenii evlavioşi, pier credincioşii dintre fiii oamenilor (Ps. 12:1)„, şi aşteaptă răspunsul.

Psalm 14:1 (Cãtre mai marele cîntãre ilor. Un psalm al lui David.) Nebunul zice în inima lui: ,,Nu este Dumnezeu!„ S’au stricat oamenii, fac fapte urîte; nu este niciunul care sã facã binele.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: