Abstinenţa sexuală – perspectivă psihologică şi biblică

imgres

Abstinenţa despre care se va vorbi puţin în continuare este cea până la căsătorie. Trebuie să recunoaştem că tineretul de azi cunoaşte la nivel practic prea puţin sau deloc acest concept de „abstinenţă sexuală până la căsătorie”. Abstinenţa nu înseamnă doar să nu trăieşti cu cineva, ci şi a nu folosi vreun mijloc de satisfacere sexuală, indiferent care este acela.

După Biblie, abstinenţa până la căsătorie este recomandată şi necesară pentru că oferă celui care o ţine statutul de om moral. Înfrânarea este o calitate a omului duhovnicesc care e călăuzit de Duhul. Biblia nu încurajează abstinenţa sexuală pentru întreaga viaţă; toţi ştiu că instinctul sexual este pus de Dumenzeu in om, iar întrebuinţarea acestuia în limitele Bibliei este ceva normal şi necesar.

După opinia unor psihologi, abstinenţa sexuală până la căsătorie afectează în mod negativ psihicul uman. Freud, de exemplu, afirmă că „Lupta cu senzualitatea epuizează energia omului.” Dacă acceptăm această ideologie a acestui mare psihanalist, n-are rost să ne luptăm cu senzualitatea, pentru că aduce tulburări şi epuizare – mai rău ne face. Psihanalistul Corneliu Irimia, spune: Sexualitatea nu trebuie refulata sub pretextul spiritualitatii“. Adică nu trebuie să te simţi incomod pentru că aşa îţi cere Biblia, ci simte-te bine, deşi e contrar Bibliei.

Avem astfel, în faţă două opţiuni: cea biblică şi cea psihologică – opinii care sunt opuse una alteia. Oare care-i mai credibilă pentru omul modern de azi, psihologia sau Biblia?


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: