Păcătoşi în viaţa cotidiană, mincinoşi în biserică

Viaţa noastră cotidiană poate avea un statut spiritual precar, dacă e raportat la viaţa noastră de la programul unei biserici. Te afli la închinare în biserică şi atunci când te închini Domnului prin cântare, de fapt recapitulezi ceea ce faci (sau ar trebui să faci) tu zilnic acasă sau la serviciu. Cuvintele cântării par cam străine de conţinutul vieţii noastre.

Un rabin relatează următoarele: Există două tipuri de oameni mincinoşi – unii care păcătuiesc tot timpul şi în biserică se consideră cei mai spirituali, şi alţii care se străduiesc să nu păcătuiască în viaţa cotidiană, iar când sunt la închinare Îi spun lui Dumnezeu că sunt cei mai păcătoşi din lume. „Mincinoşii” din a doua categorie s-au rărit, aproape nu mai există.

Dacă suntem sinceri, vedem la închinare o „vorbărie în vânt” uneori, pentru că mesajul cântat n-are nici o legatură cu mesajul practic al vieţii. Să ne gândim puţin, de exemplu, la următorul refren, pe care l-am cântat toţi de zeci de ori, dar pe care l-am practicat de … de ori şi anume:

Sunt aici la dispoziţia Ta
Cheamă-mă te voi asculta

Cântarea poate deveni un mod prin care vrem să-L minţim pe Dumnezeu, pentru că rostim ceva care nu se întâmplă în viaţa noastră. Ea poate deveni un mod prin care Îl insultăm pe Dumnezeu, de aceea trebuie să fim mai atenţi ce cântăm şi cum trăim.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: