Lansare a primului volum din Summa theologica a Sfântului Toma din Aquino

Lansare_Summa_Theologica_7Răsfoind paginile elecronice ale internetului, am aflat şi eu, cam târziu, că vineri, 22 mai 2009, începând cu ora 10.00, în sala de conferinţe a Colegiului Noua Europă, a avut loc un colocviu de prezentare a primului volum al operei Summa theologica de Toma din Aquino. Lansarea acestei cărţi a mai avut loc şi în alte oraşe ale României, dar ce mai contează asta.

Volumul cuprinde prima parte a operei (119 quaestiones), problemele tratate fiind cele de teologie speculativă, angelologie, antropologie şi filosofie politică. Cel mai probabil, vor fi traduse în viitorul apropiat şi următoarele trei volume, care vor cuprinde chestiuni ce privesc teologia morală, filosofia dreptului şi teologia sacramentelor.

Această primă traducere integrală în limba română a monumentalei opere a „doctorului angelic” se datorază unui colectiv de tineri filosofi şi filologi coordonaţi de Alexander Baumgarten.

 Cred că orice  crestin care „ştie să citească” şi care se respectă ar trebui sa fie cât de cât interesat de aceasta lucrare. Valoroasa carte, primul volum, se află la Editura Polirom, are aproape 1000 de paginii şi aşteaptă să fie savurată de către români (mai ales de către penticostali). Merită s-o iei cât mai repede, pentru că „dacă nu (o luăm)  noi, atunci când, şi dacă nu acum, atunci cine?” Nu cred că fac publicitate cărţii pentru că nu i-am spus preţul. 

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Daca in carte scrie si despre Duhul Sfant eu o cumpar.
    Ultima fraza eu o stiam in varianta: daca nu noi, atunci cine? daca nu acum, atunci cand?

    Spor la studiat

    • Să ai spor şi tu, Tavy, la învăţat. Varianta redată de tine e cea normală, iar cea redată de mine e cea ironică. Cineva a vrut o schimbare, a încercat varianta ta şi în modul cel mai serios i-a ieşit varianta lui, pe care am plagiat-o şi eu. În stresiune dacă nici nu mai glumim, creierul nostru o să aibă mult necaz, şi dacă ne lasă atunci cine-l va reabilita?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: